Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Bijeljina važan privredni centar koji zaslužuje snažniji razvoj

  • 08.08.2020. 14:54

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je Bijeljina jedan od najvažnijih gradova Republike Srpske, izuzetno važan privredni centar, ne samo semberske regije, i građani Bijeljine zaslužuju da se grad brže i snažnije razvija.

"Prekompozicija vlasti u Bijeljini pokazala je kako za rješavanje problema vrijeme nije presudan faktor, već volja i sposobnost da se oni rješavaju, i mislim da smo u relativno kratkom roku pokazali kako se problemi mogu brže rješavati", izjavio je Dodik za Srnu povodom slave grada Bijeljina Svetog Pantelejmona.

Dodik je istakao da spremnost nove gradske administracije da se važni projekti realizuju u saradnji sa Vladom Republike Srpske obećava napredak Bijeljine na svim poljima.

On je naglasio da je nova gradska administracija je vrlo ambiciozno izašla sa 17 projekata koje treba završiti u Semberiji čiju će realizaciju da podrži Vlada Republike Srpske - od projekta zaštite od poplava, izgradnje auto-puta, preko izgradnje sportske dvorane i nove zgrade autobuske stanice, kao i mnogih drugih projekata.

"Svi projekti biće realizovani, jer sada imamo neophodnu harmoniju između lokalnih i republičkih vlasti u kojoj svako zna svoj dio odgovornosti", istakao je Dodik, naglasivši da je počašćen što će sutra biti na gradskoj slavi u Bijeljini, na koju je i ranije sa radošću dolazio.

Grad Bijeljina obilježiće sutra krsnu slavu - Svetog Pantelejmona. U crkvi Svetog Pantelejmona biće služena liturgija, a potom je predviđeno svečano otkrivanje bista srpskih velikana Ive Andrića, Nikole Tesle, Mihaila Pupina i Јovana Dučića na središnjem platou u gradskom parku.

Lomljenje slavskog kolača planirano je za 12.00 časova u zgradi Gradske uprave, a zatim izjave za novinare i polaganje cvijeća na spomenik borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.