Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Bijeljina dobro odreagovala na pojavu virusa

  • 24.03.2020. 19:19

Bijeljina je dobro odreagovala na pojavu virusa, kaže Milorad Dodik koji je danas razgovarao sa gradonačelnikom.

Pohvalio je rad gradskog Štaba za vanredne situacije dok je Mićo Mićić poručio da je zadovoljan disciplinom sugrađana. Najavljena je pomoć republičke vlasti u borbi protiv korone.  

"Nema mjesta za paniku ali ima mjesta za zabrinutost, a tu zabrinutost treba da pretvorimo u odgovornost svakog pojedinca ovdje i u Bijeljini, i u čitavoj Republici Srpskoj, a na štabu ovdje u Bijeljini i u Republici Sepskoj je da uvodi određene mjere i da obezbjeđuje da se život odvija, da ima snabdjevenosti i apoteka i trgovačkih lanaca, što možete da vidite da je sve u redu", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

"Apelujem na naše sugrađane da vode računa. Samo je osam bilo noćas slučajeva koji su prekršili disciplinu policijskog časa. Od 105 kontrolisanih ljudi, 9 nije bilo onih koji su trebali da budu u izolaciji", istakao je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Vlada Republike Srpske donirala je Bijeljinskoj bolnici jedan respirator, a biće dopremljena još dva, rekao je Dodik, prilikom posjete toj zdravstvenoj ustanovi. Jedan dio onoga što bude nabavljeno na repubičkom nivou dolaziće i u Bijeljinu. Najavio je osnivanje Centra za detekciju virusa. 

"To će biti ovdje u Bijeljini, Banjaluci, naravno, i vjerovatno u Foči. Tako da to bude nekako regionalno raspoređeno i bliže. Dakle, o čemu se radi. Radi se o tome da morate imati specijalni aparat i da morate imati specijalno obučene ljude, za rad na tim aparatima", naglasio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

"To je zaista jedna dobra poruka za sve nas, da nismo sami, da jednostavno dijelimo sve probleme, i to je jedan dodatni vjetar u leđa u svim ovim naporima koje činimo da savladamo potencijalnu epidemiju u Semberiji", istakla je prim. dr Milica Lovrić, v.d. direktora JU Opšta bolnica "Sveti Vračevi".

Bijeljinska bolnica rapolaže sa dovoljno respiratora, a pravi se intezivna njega za potencijalno zbrinjavanje najtežih oblika pacijenata zaraženih virusom Korona. Pripremljene su operaciona i porođajna sala za zaražene pacijente.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.