Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata

Dodik: Bez nesebičnog žrtvovanja boraca ne bi bilo ni Srpske ni slobode

  • 14.02.2019. 08:33

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim borcima Republike Srpske Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, naglasivši da bez njihove borbe i nesebičnog žrtvovanja danas ne bi bilo Republike Srpske i slobode srpskog naroda.

"Posebnu zahvalnost iskazujem onima koji su svoje živote ugradili u Republiku Srpsku. Neka im je vječna slava i hvala, a naša dužnost je da čuvamo tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i da njegujemo sjećanja ne borce koji su nam donijeli slobodu, mir i Republiku Srpsku kao garant našeg opstanka", istakao je Dodik u čestitki. 

Dodik je naglasio da srpskim borcima dugujemo vječno poštovanje i zahvalnost, jer su mnogi od njih za najuzvišeniji ideal, slobodu otadžbine i potomaka, dali najvrednije što su imali - život. 

"Naša je dužnost i obaveza da se čuvaju tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i njeguju sjećanje na žrtvu palih boraca koju su podnijeli vođeni časnim i plemenitim ciljevima", istakao je Dodik. 

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da uz najbolje želje čestita praznik svim srpskim borcima uz poruku da se nikada ne smije zaboraviti njihova herojska borba. 

U Republici Srpskoj danas se obilježava Dan boraca Republike Srpske. 

U odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine bio je angažovan 215.671 pripadnik Vojske Republike Srpske, a njih 23.184 položila su živote za Srpsku.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)