Lider SNSD-a

Dodik: Autoput i drinski nasip nastavak ulaganja u Semberiju

  • 02.08.2019. 17:39

Lider SNSD-a Milorad Dodik ukazao je tokom današnje posjete Bijeljini na značaj velikih projekata izgradnje autoputa i drinskog nasipa u Semberiji, čija je realizacija u toku.

Nakon neformalnog sastanka sa bijeljinskim gradskim rukovodstvom stranke, Dodik je rekao novinarima da su u Bijeljini već realizovane kapitalne investicije, poput bolnice, gradske obilaznice, uređenja kanalske mreže i podrške poljoprivrednicima, a uslijediće i milionska ulaganja u modernizaciju elektroprensone mreže. 

"Iza nas su u Bijeljini ostali mnogi važni projekti i drago mi je što vidim da je grad značajno riješio svoje infrastrukturne probleme", naveo je Dodik. 

On je istakao da će početi i izgradnja auto-puta, te da još treba završiti određene formalnosti, čije riješavanje je u toku. 

"Imaćemo autoput koji će spojiti Bijeljinu i Beograd, te dalje prema Brčkom i Banjaluci", naglasio je Dodik. 

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je novinarima da je na neformalnom sastanku razgovarano o aktuelnim političkim prilikama u gradu i kapitalnim projektima izuzetno važnim za bolji život građana Semberije, navodeći uz auto-put i nasip i ulaganje 50 miliona KM tokom naredne tri godine u modernizaciju elektromreže. 

Ćorić je kritikovao sporu realizaciju projekata za koje je Republika Srbija izdvojila za Bijeljinu 1,5 miliona KM. 

"Vlada Srbije i predsjednik Aleksandar Vučić su, uz podršku Dodika, izdvojili značajna sredstva za Bijeljinu - 1,5 miliona KM, ali, nažalost, imamo inertnost lokalne zajednice i još nismo uspjeli da realizujemo ni sredstva koja su data prije dvije godine", istakao je Ćorić. 

On je apelovao i ponovo zatražio od gradske vlasti da se ubrza procedura oko realizacije tih projekta, navodeći da su u pitanju tri fiskulturne sale u osnovnim školama u Patkovači i Obarskoj i sala u gradskoj Gimnaziji koja u ovoj godini slavi 100 godina postojanja. 

"Siguran sam da će Bijeljina u narednom periodu imati maksimalnu podršku Dodika /kao srpskog člana Predsjedništva BiH/, te predsjednika Republike Srpske /Željke Cvijanović/ i svih institucija Srpske kao i do sada", rekao je Ćorić. 

Sastanak Dodika sa bijeljinskim rukovdstvom SNSD održan je u jednom gradskom restoranu. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић