Novoizabrani član Predsjedništva BiH

Dodik: 19. novembra ću položiti zakletvu u Narodnoj skupštini Srpske

  • 06.11.2018. 13:34

Novoizabrani član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će 19. novembra položiti zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Sjednica Narodne skupštine je zakazana ili će biti zakazana za 19. novembar u 14.00 časova. Prvo će biti birano skupštinsko rukovodstvo, odnosno verifikacija mandata, nakon toga će zakletvu položiti novoizabrani predsjednik Republike Željka Cvijanović, a onda i ja", rekao je Dodik novinarima u Doboju. 

On je dodao da ga dan poslije čeka inauguracija u Sarajevu, te da se prvi put suočava sa procedurama koje mu nisu poznate i na koje nema mogućnost da utiče. 

Dodik je naglasio da je predviđeno da članovi Predsjedništva dobiju sertifikat i polože zakletvu, a potom i konstituiše Predsjedništvo i odredi predsjedavajući ove institucije. 

"Tekst zakletve je potpuno benigan. Predsjedavajući ima obavezu da u nekom skorijem roku zakaže prvu sjednicu. S moje strane na prvoj sjednici biće prijedlog izmjena Poslovnika o radu Predsjedništva", zaključio je Dodik.