Radovan Kovačević

Dobri odnosi sa Kinom su prioritet u spoljnopolitičkim aktivnostima Srpske

  • 17.07.2019. 09:51

Dobri odnosi sa Kinom su prioritet u spoljnopolitičkim aktivnostima Republike Srpske, istakao je Radovan Kovačević, savjetnik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Kovačević je naglasio da je saradnja Kine i Republike Srpske sveobuhvatna i svakim danom sve jača, navodeći da je Kina u Srpskoj prisutna kroz realizaciju velikih infrastrukturnih projekata kao što je izgradnja auto-puteva. 

"Kineske kompanije su učestvovale i u izgradnji TE 'Stanari', u Banjaluci je otvoren Konfučijev institut, a učenici u Srpskoj imaju mogućnost da uče kineski jezik. Srpska je maksimalno posvećena ovoj saradnji i otvorena za dolazak svih kineskih investitora, koje ovom prilikom i pozivam da dođu u našu zemlju", rekao je Kovačević koji učestvuje na Trećoj konferenciji u okviru procesa saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope "Dijalog portparola", koja se održava u Guejangu, glavnom gradu pokrajine Gejdžou. 

Na ovoj konferenciji, koju je otvorio zamjenik ministra informisanja Kine, učestvuju portparoli svih ministarstava i ključnih institucija Narodne Republike Kine, kao i portparoli 12 vlada i ministarstava inostranih poslova zemalja centralne i istočne Evrope. 

Kovačević, koji na konferenciji učestvuje kao savjetnik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, ali i kao portparol SNSD-a, govorio je drugi na sesiji, nakon portparola Ministarstva odbrane Kine, o temi "Saopštenje za javnost u eri digitalnih medija". 

Kovačević je istakao da ova forma komunikacije institucija i organizacija sa javnosti mora da se prilagođava savremenim medijima i bude sve više multimedijalna.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм