Petrović u srpskom bloku

Dobojski SDS prihvatio poziv Dodika

  • 01.11.2018. 19:06

Dobojski SDS je prelomio, ulaze u vlast na svim nivoima. Skupština gradskog odbora dala je jednoglasnu podršku svim nosiocima mandata. Tako su poručuju,  pokazali jedinstvo i kolektivno odgovorili na lavinu napada i prozivke o izdaji sa režirane sjednice Glavnog odbora SDS-a, prošle nedelje, koju su dobojski članovi napustili. 

Tri poslanika SDS-a iz Doboja u Narodnoj skupštini biće dio vlasti. Obren Petrović prihvatio je poziv novoizabranog srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika za formiranje srpskog bloka u Parlamentu BiH. 

„Skupština gradske organizacije SDS Doboj pruža punu svoju podršku novoizabranim nosiocima mandata da budu dio vlasti u Parlamentu BiH tako i u NSRS a u cilju zastupanja interesa svih građana Doboja“, rekao je Boris Jerinić, član Gradskog odbora SDS Doboj.

Osuđujemo napad visokih funkcionera SDS-a na dobojske članove. Imamo najbolji rezultat u Srpskoj, pobijedili smo za sva četiri nivoa vlasti, a trpimo prozivke onih koji nisu osvojili ni 10 odsto glasova u svojim opštinama, podsjeća dobojski SDS. Zato traže odgovornost za najlošiji rezultat od osnivanja te stranke i hitne prijevremene unutarstranačke izbore. 

„Predsjednik stranke je rekao sam da ukoliko pobijedi i izgubi neće biti predsjednik SDS, on je to rekao nisam ja, a mi tražimo odgovornost ne samo od njega,već tražimo odgovornost od svih, mi smo pokušali ukazivati i reći na Glavnom odboru da želimo razgovor želimo dogovor“. 

Iako je zaključak Glavnog odbora bio da se hitno razgovara, niko od 6 članova iz Doboja do danas  nije dobio poziv. 

Na pozive ATV-a Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, nije se javljao, ali je kasno popodne za portal Srpska info komentarisao zaključke dobojskog odobra. Glavni odbor je bio eksplicitan i dogovorili smo kako će stranka funkcionisati, kaže Govedarica i poručuje da će Glavni odbor i donijeti konačnu odluku na bazi platforme koja će biti osnova za razgovor s bilo kim. 

Ta odluka trebala bi da bude opredjeljenje SDS. Onaj ko ne želi da je poštuje, debelo iskače iz okvira stranačke discipline i remeti jedinstvo u SDS-u, kaže Govedarica. 

Na pitanje da li će članstvo SDS-a u Doboju na čelu sa Obrenom Petrovićem biti sankcionisano zbog kršenja stranačke discipline, Govedarica je rekao da „ne bi sada razmišljao o tome“. Dobojski odbor mu poručuje da prekine sa istjerivanjem i odbacivanjem istaknutih  kadrova SDS i da preduzmu aktivnisti njihovog vraćanja u članstvo.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.