Više od 65 miliona KM

Dobojski odbornici usvojili nacrt budžeta za 2020. godinu

  • 05.11.2019. 19:25

Sa oko 65 i po miliona maraka, Doboj će u narednoj godini imati najveći budžet do sada. Usvojen je u nacrtu, a prvi ljudi grada poručuju da će biti razvojnog karaktera. Već je poznato koji će se projekti finansirati iz gradske kase. 

"Najvažniji projekat i sastavni dio je za sportsku dvoranu, što je kapitalan projekat u gradu Doboju, ono što je sadržano je rekonstrukcija 16 ulica u gradu, naravno ulaganje u infrastrukturu vezano za ruralni dio", istakao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

"Trudili smo se da što manje sredstava odvajamo za socijalni dio jer smatramo da samo razvojni budžet može doprinijeti razvoju grada", naglasila je Sanja Vulić, predsjednica Skupštine grada Doboja.

Predviđena je i stavka za razvoj privrede i kupovinu zemljišta za industrijsku zonu. Ipak opozicija smatra da to nije dovoljno. Brine ih i kreditno zaduženje.

"Dominantna su sredstva iz kreditnih zaduženja, čak 40 odsto, a primjećujemo istovremeno da je smanjenje, odnosno pad poreskih prihoda, koji pune budžet", rekao je Slobodan Vasiljević, odbornik PDP u Skupštini Grada Doboja.

"Kreditna zaduženja trebaju se usmjeriti u privredu, proizvodnju, nova radna mjesta", kazao je Vedran Gligorić, odbornik SP u Skupštini Grada Doboja.

Primjedbe će odbornici, ali i građani moći da daju tokom javnih rasprava. Zeleno svjetlo nacrtu, dala su 24 odbornika, dok su četiri bila uzdržana. Budžet u nacrtu od 65.494.000 maraka je sedam odsto veći od planiranih sredstava rebalansa budžeta za ovu godinu.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм