Vanredni lokani izbori

Dobojlije birale između osam kandidata

  • 17.02.2019. 19:03

Na 106 redovnih biračkih mjesta, i četiri za glasanje na nepotvrđenim listićima, danas su glasale Dobojlije. Pravo glasa na vanrednim izborima za gradonačelnika imalo je njih oko 63 hiljade. Dok čekaju rezultate otrkivaju kakvog gradonačelnika priželjkuju. 

"Treba otvoren čovjek, kosmopolita, otvoren za saradnju koji će privuć malo strance i kapital, i bit malo više s ljudima." 
"Više randih mjesta za omladinu, i ta razna poboljšanja, nek je bolje." 
"Da se malo više angažuje za omladinu, za poso, ja sam prešla godine, da malo čistiji ovaj grad, privrede malo," kažu Dobojlije.  

Boris Jerinić, nezavisni kandidat, kome se daju najveće šanse za izbor na mjesto prvog čovjeka grada, građansku dužnost obavio je u 10 časova. Na biračko mjesto u Osnovnu školu Sveti Sava stigao je sam.

"Glasao sam za jednu stabilnost, za jednu sigurnost, to sam govrio i u svojoj izbornoj kampanji. Svakako da već od sutra očekujemo samo rad, rad i rad," rekao je Jerinić. 

Dva sata kasnije, u pratnji supruge, u selu Pridjel, glasao je SDS-ov kandidat Nebojša Šajinović. Biračima je kaže, između ostalog, ponudio program obnove grada. 

"Da shvate da smo mi svi ljudi, da treba da budemo ljudi, da ta trka za vlašću po svaku cijenu nije ljudska," kaže Šajinović. 

SDS se žalio na nepravilnosti. Najavili su i krivične prijave protiv predsjednika i članova pojedinih biračkih odbora i posmatrača. U Gradskoj izbornoj komisiji tvrde da je upravo SDS vršio pritisak na biračke odbore, ali to nije ugrozilo proces glasanja.

"Da su predstavnici SDS dolazili čak i u Gradsku izbornu komisiju i da su na pojedinim biračkim mjestima pravili problem, a sve iz razloga što oni ne znaju ko su im posmatrači," rekao je Nenad Paleksić, predsjednik GIK-a.

Drugih problema, kažu u GIK-u, nije bilo. Prve nezvanične rezultate očekuju dva sata nakon zatvaranja biračkih mjesta. Izbori u Doboju specifični su zbog raskola u lokalnom SDS-u. Ta stranka, nakon decenijskog vladanja, mogla bi, prema predviđanjima mnogih, da preda gradsku palicu. Uz dio nekadašnjeg SDS-a, koji predvodi bivši gradonačelnik Obren Petrović, koji je isključen iz SDS-a, su gotovo sve političke partije, pa i kolaicioni partneri SDS-a, PDP i NDP.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм