Jednoglasna odluka

Doboj uskoro dobija novu bolnicu

  • 22.11.2019. 19:44

Doboj je korak bliže gradnji nove bolnice. Usvojena je odluka o izmjeni i dopuni dijela regulacionog plana po skraćenom postupku.

Otklonili smo nedostatak, uskladili dokumentaciju, riječ je o spratnosti objekta, objašnjava prvi čovjek grada. 

"Starim regulacioniom planom predviđena je bila bonica sa 5 etaža međutim u tom promijenjenom idejnom rješenju je 6 i mi smo bili u obavezi kao grad da uskladimo naše planske akte", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Tehnička pitanja i obaveze grada, tim su završene. Postupili su po zahtjevu ministarstva zdravlja i bolnice. 

"Imajući u vidu da će se krajem novembra već ući u posjed na sam temelj gdje treba da počne druga faza izgradnje", istakla je Sanja Vulić, predsjednik SG Doboja. 

Primjedbi nije bilo. Odbornici su odluku usvojili jednoglasno.

"Sve što će ubrzati završetak radova na novoj bolnici mi iz SP ćemo podržati", naglasila je Vedran Gligorić, odbornik SP. 

"PDP podržava infrastrukturne objekte pogotovo ovako kapitalnog tipa, kao što je izgradnja bolnice", rekao je Slobodan Vasiljević, odbornik PDP u SG Doboja. 

Nova bolnica gradi se u naselju Usora, po sistemu ključ u ruke. Pružaće usluge za oko 330.000 korisnika, a projekat će koštati više od 88 miliona maraka. Odluku o njenoj gradnji Vlada Srpske donijela je 2007. godine.  

Тагови: