Najsavremeniji uslovi za liječenje

Doboj: Položen kamen temeljac za novu bolnicu

13:00, 14.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
U Doboju je danas potpisan ugovor o izgradnju i opremanju nove zgrade bolnice u ovom gradu, a potom položen ikamen temeljac za novi objekat. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naglasio je da je preko 800 miliona maraka uloženo je u zdravstveni sektor Srpske otkako je SNSD sa koalicionim partnerima na vlasti.

"Privilegija je učestvovati u ovakvim projektima kakav je ovaj u Doboju", rekao je on.

On je poručio da će građani Doboja imati najsavremenije uslove za liječenje, dostojnih 21. vijeka.

"Zdravstveni radnici će moći da pokažu sva svoja znanja koristeći najsavremeniju tehnologiju i opremu. Gradnjom ove bolnice zdravstveni sektor ne zaustavlja investicije. Gradićemo bolnice u Zvorniku, Foči i Gradišci", naveo je on.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Doboj Mladen Gajić rekao je da mu je čast i privilegija što je domaćin ovog događaja i polaganja kamena temeljca za bolnicu u Doboju.

"Ne sumnjam da će izgradnja teći predviđenom dinamikom. Mogu da kažem da ćemo u boljim uslovima pružati kvalitetniju uslugu. Uvođenje novih usluga od kojih je i angiosala prioritet, unaprijediće se zdravstvo ove regije", poručio je on.

On je zahvalio svima koji su radili na projektu nove bolnice, kao i građanima Doboja.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić izjavio je da je neizmjerno zahvalan svim zvaničinicima Srpske zato što je Doboj postao gotovo najveće gradilište u Srpskoj. 

"Ponosni smo što je Doboj postao značajan zdravstveni centar", istakao je Јerinić.

Pogledajte snimak!