Doboj: Obilježavanje Dana grada - Vidovdana

  • 28.06.2020. 16:50

Doboj Vidovdan, Dan grada, dočekuje kao veliko gradilište. Na bilo koju stranu da krenete - Ozren, Trebavu, Krnjin, Vučijak, urbani dio grada, vidno je da se radi, poručio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja tokom obilježavanja Dana grada.

Pandemija virusom korona, kaže, usporila je niz projekata, ali uz podršku Vlade Srpske Doboj nastavlja dalje. 

"Radimo niz kapitalnih projekata u gradu Doboju, završena je kompletna rekonstrukcija M17 puta. Izgradnja C5 prve dionice u Republici Sepskoj je svakako nešto što je vidno, istrasirano. Sportska dvorana dobija obrise i zavšrva se taj dio. Radili smo na industrijskim zonama na Usori, radili smo u Rudanci", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Tranša iz Fonda solidarnosti u iznosu od 1.875.000 maraka, Doboju će dati nemjerljiv vjetar u leđa, kaže Jerinić. Podsjeća, završen je i projekat za izgradnju novog Administrativnog centra, uskoro će početi građevinski radovi na izgradnji nove bolnice, a u toku su i radovi na izgradnji fiskulturne sale Medicinske škole. Rekonstruisan je niz gradskih ulica. Završeni su i projekti za rekonstrukciju javne rasvjete. U planu je i niz drugih projekata. 

"Želja nam je da svi građani osjećaju da saradnja sa Vladom Republike Srpske, sa predsjednicom Republike Srpske, sa srpskim članom Predsjedništva BiH donosi rezultate, daje plodove i to je ono što smo obećavali", istakao je Jerinić. 

Rezultatima su zadovoljne i Dobojlije. Kažu, Doboj se razvija i ide naprijed. 

"Razvija se u jedan jako lijep urbani dio, gradnja, urednost grada, sve je na nivou". 

"Razvija se, radi se, vidi se. Malo vidim sada i oko sređivanja i ovih ulica, što je za pohvalu". 

"Mogu da kažem da je osjetno krenulo na bolje, da li je to do ovog u opštini Jerinića, od tada sam primjetio da ide na bolje. Aktivno je", rekli su građani Doboja. 

Rukovodstvo Doboja danas je polaganjem vijenaca odalo i počast svim junacima koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske. Sjetili su se i onih koji su stradali u dobojskom logoru, Prvom i Drugom svjetskom ratu. Jerinić je poručio i da se kvalitetna budućnost može postići samo ako se ne zaboravi prošlost, a gradi sadašnjost.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина