Štab za vanredne situacije

Doboj: Nema lica sa simptomima virusa korona

  • 27.02.2020. 19:17

Higijenske službe su na terenu u svim opštinama dobojske regoje. U saradnji sa Institutom za javno zdravlje vrše sanitarni nadzor. Nema zaraženih korona virusom, ni osoba sa simptomima.

"Imali smo dva slučaja u Stanarima gdje smo imali putnike koji su došli iz Kine, radnici koji rade u TE, tu smo izvršili nadzor i utvrdili da je stanje potpuno normalno", rekao je Vlado Đurđević, direktor Instituta za javno zdravlje Doboj. 

Bolnica i Dom zdravlja, nemaju veći priliv pacijenata, osim onih sa simptomima sezonskog gripa. Nekoliko Dobojlija koji su doputovali iz Italije, informativno se javilo lokalnom domu zdravlja. Iako su i bolnica i Dom zdravlja spremni za potencijalne pacijente, savjet je da se javljaju telefonski, na broj koji je objavljen na sajtu Doma zdravlja. 

"Jako je bitno da ostanu kod kuće, da ne opterećuju zdravstvene radnike, infekcija korona virusom i ako dođe do nje, takva da prolazi bez simptomatologije, blagim simptomima", istakao je Siniša Marić, zamjenik direktora JU Bolnica Sveti apostol Luka Doboj.

"Prosotorja sa posebnim ulazom, sva ostala oprema koja je potrebna za pregled i za zaštitu zdravstvenih ljekara, zaštitne opreme kobinezoni, sve ostalo je spremno", naglasio je Slavko Kovačević, direktor Doma zdravlja Doboj. 

Grad provodi sve mjere iz naredbe resornom ministarstva. Apeluju na građane da slušaju samo savjete stručnjaka. 

"Dati najtačnije istinite informacije i da jednostavno građani ne slušaju i ne prate društvene mreže", istakao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Nema mjesta panici, poruka je dobojskog kriznog štaba. Prate stanje i o svemu će informisati građane.  
 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.