Doboj: Na kovid odjeljenju hospitalizovano 88 pacijenata

  • 25.03.2021. 14:20

U kovid odjeljenju dobojske Bolnice "Sveti apostol Luka" trenutno je hospitalizovano 88 pacijenata, od kojih je 69 na kiseoničkoj podršci, izjavio je direktor Mladen Gajić.

Gajić je naveo da je u Jedinici intenzivne njege smješteno 13 životno ugroženih pacijenata, od kojih je pet intubirano.

"Molimo građane da se pridržavaju svih mjera koje propisuju republički i lokalni štabovi da bi smanjili broj zaražavanja", rekao je novinarima Gajić.

Gajić je rekao da je u posljednje vrijeme sve veći broj pozitivnih uzoraka na virus koronu koje dostavljaju gravitirajuće higijensko-epidemioloških službe i dodao da će osobe čiji su uzorci, najvjerovatnije, završiti u dobojskoj bolnici.

On je naveo da bolnica trenutno ima 129 kreveta za kovid pacijente, od kojih je popunjen 101 ležaj.

Gajić je naveo da nijedan pacijent koji zahtjeva bolničko liječenje neće ostati van ove zdravstvene ustanove, u skladu sa dogovorom sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alenom Šeranićem.

On je rekao da još nije u planu otvaranje kovid neurologije, koja je bila otvorena u novembru i decembru i dodao da će to odjeljenje, ako bude potrebno, biti na raspolaganju sa 100 kreveta u kojima je, zahvaljujući Vladi Srpske, a posredstvom Kompenzacionog fonda, formirano 75 mjesta sa razvučenoom kiseoničkom mrežom.