Doboj: Da li će socijalisti u vlast?

  • 31.05.2021. 19:05

U nekim principima se još nismo usaglasili i zbog toga smo uprkos koaliciji na republičkom nivou, i dalje opozicija u Doboju, kažu socijalisti. Ipak ne kriju da sa SNSD –om uveliko razgovoraju. O saradnji, ali i podjeli funkcija.

"Nudlili su naravno jedino o čemu smo mi mogli s njima razgovarati je to da projekti neki koje možemo pogurati zajednički da iskoristimo te neke pozicije koje imamo u Banjaluci, naša partija, njihova, da pomognemo ljudimo, sigirno ne možete reći da ne treba voda Boljaniću", kaže Vedran Gligorić, odbornik SP u Skupštini grada Doboj.

Isto je u telefonsko razgovoru potvrdio i prvi čovjek dobojskog SP-a. Deponija i vodovod projekti su koje će zajedno realizovati, a kolektor u Velikoj Bukovici, je prvi primjer, kaže Srđan Todorović. Nesuglasice su iza nas, poručuje SNSD.

"Socijalistička partija je strateški koalicioni partner duži niz godina, određene nesuglasice smo prevazišli naravno, tu smo da razgovaramo, dogovaramo i apsolutno svaki njihov doprinos razvoju grada Doboja ja ću prihvatiti već smo imali određene korake", izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Socijalisti su i u dobojskom parlamentu otupili oštricu. Rasprave su rjeđe i blaže, umjesto one protiv, sve više posežu za karticom uzdržan. Nerijetko i otvoreno podržavaju pojedine poteze vlasti. Nakon lokalnih izbora, sve su glasnije priče da će i postati njen dio.