Pravobranilaštvo Republike Srpske

Dobijen spor u korist opštine Šipovo vrijedan 800 hiljada maraka

  • 08.02.2019. 16:17

Pravobranilaštvo Republike Srpske dobilo je spor vrijedan 800 hiljada maraka u drugostepenom postupku u korist opštine Šipovo, koji je vođen po tužbi radi naknade za izgubljenu korist, za faktički zakup gradskog građevinskog zemljišta.

Iz Pravobranilaštva Srpske je saopšteno da je Okružni sud u Banjaluci potvrdio prvostepenu presudu Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu, kojom je zaključeno da je gradsko građevinsko zemljište rješenjem opštine Šipovo izuzeto iz posjeda tužilaca, dok im je naknada za izvršenu eksproprijaciju isplaćena 2. aprila 2012. godine.

"Eksproprijacija gradskog građevinskog zemljišta u ovom slučaju vršena je u svrhu izgradnje dionice magistralog puta Šipovo-Kupres i mosta na rijeci Plivi u Šipovu", navodi se u saopštenju.

Tužioci, odnosno raniji korisnici zemljišta, dodaje se u saopštenju, tražili su još da da im se isplati i naknada za izgubljenu korist u naznačenom periodu u iznosu od 800 hiljada maraka, što sud nije uvažio zbog zastarjelosti potraživanja i nedokazanog tužbenog zahtjeva.

U saopštenju se naglašava da tužioci nisu dokazali da su ranije to zemljište davali u zakup i da su na taj način ostvarivali prihod.

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je prvostepenu presudu tako što je tužbeni zahtjev proglasio kao neosnovan i u cijelosti odbio, dodaje se u saopštenju.

Pravobranilaštvo Srpske sa sjedištem zamjenika u Banjaluci bilo je zakonski zastupnik opštine Šipovo u ovom predmetu.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.