Do ekspozea ostalo još malo

DNS-ovci znaju ko će im u Vladu, socijalisti neodlučni

  • 15.12.2018. 19:19

Lejla Rešić i Neđo Trninić trebalo bi da ostanu u svojim resorima, to nam danas potvrđuje i aktuelni ministar saobraćaja. Trninić za ATV kaže da su on i Rešićeva prijedlog DNS-a za sastav Vlade Radovana Viškovića. Tako je, kaže, odlučilo predsjedništvo stranke, a uvjerava da Dragutin Rodić nije ni bio u opticaju. 

"Predsjedništvo DNS-a je predložilo da ostanem ja i gospođa Rešić. Rodić je vrstan on bi mogao, ali Dragutin Rodić nikada nije ni bio prijedlog DNS-a, on ima druge funkcije", kaže Neđo Trninić, aktuelni ministar saobraćaja.

Iako je do posebne sjednice na kojoj će mandatar čitati svoj ekspoze ostao jedan dan, socijalisti se još premišljaju. Aktuelni ministar rada Milenko Savanović kaže da se nada ali i da pretpostavlja da će ostati u svojojj fotelji. Petar Đokić je skoro pa sigurno prijedlog za ministra industrije, ali još se ne zna ko će zamjeniti Jasminu Davidović. U ministarstvo porodice omladine i sporta trebalo bi da stigne Bošnjak iz te stranke.  Petar Đokić ne odgovara na naše pozive, ali nam je potvrđeno da je danas zasjedalo predsjedništvo Socijalističke partije. Sutra je izvršni odbor pa će se, kako stvari stoje, socijalisti odlučiti u posljednjem trenutku.  

"Nezahvalno je govoriti sam o sebi, organi partije će to da odrade, ali ja, iskren da budem, mislim da bi trebalo da ponovim mandat", kaže Milenko Savanović, aktuelni ministar rada.

Stvari su do posljednjeg momenta bile neizvjesne i u ministarstvu prosvjete. ATV nezvanično saznaje da će u prosvjetu ipak kadar Nedeljka Čubrilovića, umjesto Ujedinjene Srpske. Ukoliko se ostane pri toj odluci, Ujedinjenu Srpsku moglo bi dopasti ministarstvo trgovine i turizma. Još se ne zna ni da li će Dragan Lukač u Banjaluku ili Sarajevo, a Radovan VIšković danas ne odgovara na pozive. U novi će mandat veliki broj aktuelnih ministara, ali novo ime stiže i u novo ministarstvo privrede i preduzetništva-tu će NDP-ov Vjekoslav Petričević iz Doboja.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)