Aleksandar Glavaš za ATV

DNS očekuje najbolji rezultat do sada

  • 26.08.2018. 21:12

Aleksandar Glavaš, predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo i nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici 8, očekuje dobre rezultate na predstojećim izborima.

Glavaš je, gostujući u emisiji "Jedan na jedan" Alternativne televizije naglasio da je realno da DNS osvoji 100 hiljada glasova na Opštim izborima i ostvari najbolji rezultat do sada na jednim izborima.

"Kada se uzme u obzir priliv novih članova i rast DNS-a u svim izbornim jedinicama, to je realno očekivati. DNS na Sarajevsko-romanijskoj regiji stoji bolje nego ikad. Mi smo na lokalnim izborima ostvarili rast od 350 odsto u odnosu na Opšte izbore 2014. godine. Očekujemo siguran mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i jedan direktan mandat u Parlamentarnoj skupštini BiH. Mislim da će naš sugrađanin, Nenad Nešić, opravdano da bude parlamentarac na nivou BiH. Smatram da je izuzetno bitno da član parlamenta BiH bude sa Sarajevsko-romanijske regije", naglasio je Aleksandar Glavaš.  

Glavaš je istakao da DNS poštuje koalicioni dogovor i da će članstvo te partije na Opštim izborima podržati kandidate SNSD-a Milorada Dodika i Željku Cvijanović, za člana Predsjedništva BiH odnosno predsjednika Republike Srpkse.

"Mi nismo uvijek istomišljenici i ima pitanja po kojima se razilazimo, ali koalicija SNSD-a, DNS-a i SP-a je najdugovječnija na prostoru BiH i mislim da dosadašnje djelovanje koalicije je bilo korektno i smatram da predsjednik Milorad Dodik treba da bude član Predsjedništva BiH. Mislim da će on na najadekvatniji način i ubjedljivo sa najjačim stavom iz Republike Srpkse da brani interese Srpske u Sarajevu što je izuzetno teška pozicija. Željka Cvijanović se dokazala u prethodnom periodu u kojem je bila premijer da je dostojan funkcije predsjednika Republike Srpske", istakao je Glavaš.

Aleksandar Glavaš je jedan od najmlađih predsjednika neke skupštne, ne samo u Republici Srpskoj nego i u BiH. On ističe da je ponosan na svoj dosadašnji politički angažman i naglašava da je opština Istočno Novo Sarajevo jedina u Republici Srpskoj koja ima pozitivan prirodni priraštaj, a da je tome mnogo pomogla i natalitetna politika koju sprovodi opština Istočno Novo Sarajevo, ali i Grad Istočno Sarajevo.
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.