Foča bolna rana DNS-a

DNS ili DEMOS - Kojih je više u Hercegovini?

  • 26.01.2019. 19:10

Hercegovački DNS-ovci obišli su sve opštinske odbore svoje stranke i prebrojali šta im je ostalo poslije kako kažu naleta DEMOS-a. Kada se sve sabere i oduzme tvrde da nisu puno izgubili.

"Mi smo namjerno čekali da ovaj nekakav njihov nalet i tajfun prođe i na kraju da vidimo i saberemo šta je ostalo, ostalo je osim Foče procentualno bih rekao 99 odsto", kaže Slavko Dangubić, predsjednik Regionalnog odbora DNS Izborne jedinice 9.

Upravo je Foča bolna rana ovdašnjeg DNS-a. Za dojučerašnje stranačke kolege iz Foče Nenad Nešić nije štedio riječi osude.

"Ono što mogu da kažem jeste da DEMOS ta novostvorena partija ne postoji nigdje osim u Foči, mogu da kažem da ona tamo postoji iz razloga što je bivši predsjednik Regionalnog odbora i sadašnji poslanik koncentrisao na uštrb cijele Hercegovine veliki broj funkcija na području opštine Foča to govori da su oni stavili u prvi plan lične interese a ne opšte interese i zaboravili principe DNSa", kaže Nenad Nešić, koordinator DNS-a u Izbornoj jedinici 3.

Poruku o svojoj snazi i brojnosti članstva DNS je poslao na pogrešnu adresu kaže prvi čovjek hercegovačkog DEMOS-a. Slobodan Šaraba poručuje da snaga DNS-a treba da zabrine opoziciju a ne njih. Vremena da se bave DNS-om kažu u Demokratskom savezu da nemaju, pune ruke posla imaju oko formiranja svojih odbora. 

"U Hercegovini DEMOS postoji na nivou inicijativnih odbora u svim opštinama u svim opštinama Izborne jedinice br. 9 i naravno Stare Hercegovine. Dakle, ta njihova izjava da su jaki, oni su jaki za sebe i jaki su za vladajući blok a u tom vladajućem bloku nalazi se i DEMOS", kaže Slobodan Šaraba, predsjednig Inicijativnog odbora DEMOS-a.

Dok u DNS-u tvrde da su ih za sada kako kažu napustili samo „nebitni“ članovu iz DEMOS-a poručuju da su pregovore sa potencijalnim članovima tek počeli. U Bileći već imaju dva odbornika a nadaju im se i u Trebinju i Nevesinju. Ponudu da uđe u najmlađu stranku dobio je i načelnik opštine Ljubinje.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм