Nedeljko Čubrilović

DNS će i dalje biti dio vlasti

  • 07.11.2018. 20:50

Potpredsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Nedeljko Čubrilović poručio je večeras u Kotor Varošu na proslavi Mitrovdana - krsne slave stranke, da će DNS i dalje biti dio vlasti jer je odgovornom politikom prema Republici Srpskoj pokazao koji su prioriteti stranke i u kojem pravcu će djelovati.

Čubrilović je čestitao slavu članovima i simpatizerima stranke i poručio da tradiciju ne treba prekidati. 

"Želim vam da u našem zaštitniku Svetom Dimitriju i njegovom iskustvu pronađete ideju za ovozemaljski život, ali i da čuvamo vjeru i praznovanje kao što je on širio hrišćanstvo", istakao je Čubrilović i dodao da u najvećim teškoćama trebamo biti ljudi. 

Demokratski narodni savez je u Kotor Varošu osnovan 2010. godine i, prema riječima člana Opštinskog odbora Vanje Kuprešak, podrška građana ovoj stranci je sve veća. 

"Iza naših rezultata je ogroman rad, velika posvećenost i odanost političkim ciljevima DNS-a. U narednoj godini moramo uvažavati šta građani Republike Srpske i lokalne zajednice očekuju od nas", istakla je Kuprešak i dodala da je DNS u lokalnom parlamentu sa četiri odbornika relevantan politički faktor. 

Proslavi Mitrovdana prisustvovali su i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u Vladi Srpske Radmila Kocić Ćućić, pomoćnik ministra pravde Slobodan Zec, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Damir Ćopić, sekretar ministarstva trgovine i turizma Biljana Korićanac, načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, delegacija Glavnog odbora DNS-a, kao i delegacije odbora DNS-a iz Čelinca i Banjaluke, brojni članovi stranke sa područja Kotor Varoša, lokalni privrednici i gosti. 

Prigodan poklon, umjetničku sliku autora Branka Rusmira, osnivač DNS-a u Kotor Varošu Goran Đurić uručio je potpredsjedniku DNS-a Nedeljku Čubriloviću. 

Slavski obred obavio je sveštenik Damir Vrhovac, a potom je uslijedilo lomljenje slavskog kolača.