Predsjednik partije

Đokić: Socijalisti su prepoznatljiv politički faktor

21:38, 21.06.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je večeras u Doboju da je ova stranka od osnivanja 1993. godine dala puni doprinos ekonomsko-socijalnom razvoju svake lokalne zajednice i ekonomskom rastu Republike Srpske.

"Malo je političkih partija koje su uspjele da na ovako uzavrelom prostoru, kakav je Republika Srpska i cijeli region, opstanu i da uvijek budu važan i prepoznatljiv politički faktor. Mi socijalisti smo to uspjeli, zahvaljujući čvrstoj vjeri u ideju oko koje je nastao naš program", rekao je Đokić novinarima prije početka obilježavanja 25 godina od osnivanja dobojskog Gradskog odbora SP-a. 

On je naglasio da se ova partija bori za jačanje elemenata države socijalne pravde, pravde u cjelini, razvoj solidarnosti i humanosti, afirmaciju sloboda i neprekidne borbe za opšti napredak, prije svega ekonomsko-socijalni razvoj i bezbjednost svih građana. 

"Zahvaljujući svojoj borbi i u partnerstvu koje imamo, uspjeli smo da Republika Srpska iz godine u godinu napreduje. I naš politički program polazi od toga da taj napredak dokazujemo i da možemo ostvariti tamo gdje smo na poziciji", rekao je Đokić. 

On kaže da su socijalisti u Doboju jedina opoziciona partija, sa jasnim i korektnim djelovanjem s ciljem razvoja grada i cijelog regiona. 

Đokić je naglasio da dobojski socijalisti imaju dovoljnu podršku građana i da će na oktobarskim izborima obezbijediti najmanje jedan poslanički mandat. 

Predsjednik dobojskog odbora SP-a Srđan Todorović rekao je da je ova stranka u proteklih 25 godina vodila dosljednu politiku s ciljem promjene situacije u ovoj lokalnoj zajednici, što je rezultovalo sve većom podrškom građana. 

On je ubijeđen da će Doboj nakon oktobarskih izbora imati adekvatne predstavnike u institucijama u Banjaluci i Sarajevu koji će omogućiti da uslovi života u ovom gradu budu bolji.