U vezi sa formiranjem Savjeta ministara

Đokić: SDA treba da preispita svoj stav

17:37, 20.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Lider Socijalističke partije Petar Đokić smatra da SDA treba da preispita svoj stav u vezi sa formiranjem Savjeta ministara BiH i doprinose njegovom ubrzanom formiranju da bi na taj način i Parlamentarna skupština BiH bila stavljena u funkciju.

Đokić je istakao da je na SDA da promijeni svoju politiku, a ne na SNSD-u, socijalistima niti DNS-u, koji su dio parlamentarne strukture koja je sada u ime Republike Srpske spremna da preuzme ulogu u Savjetu ministara BiH. 

"SDA mora da preispita svoj stav u vezi sa formiranjem Savjeta ministara i da da svoj doprinos, a može, da se ubrzano formira Savjet ministara i da na taj način bude stavljena u funkciju i Parlamentarna skupština i oba njena doma da rade svoj posao", rekao je Đokić novinarima u Milićima. 

Prema njegovim riječima, SDA koristi ovu poziciju da bi se iz krajnje iracionalnih razloga svetila za nešto što je bilo u prošlosti, "kada eventualno nije bilo lako moguće formirati Savjet ministara u vrijeme kada je isticao mandat Nikoli Špiriću". 

"Imam osjećaj da se SDA stalno nekom politikom revanšizma odnosi prema svojoj društveno političkoj ulozi", smatra Đokić.