"Dani Srpske u Srbiji"

Đokić: Produbljenje veza za dobro srpskog naroda

  • 03.09.2018. 21:15

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je večeras u Beogradu da manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" svake godine doprinosi produbljenju odnosa i veza Republike Srpske i Srbije i unapređenju sradnje u ekonomiji i drugim poljima.

Đokić je novinarima na svečanom otvaranju manifestacije u "Kombank" dvorani rekao da ona svake godine okuplja ugledne ljude koji su posvećeni ideji saradnje Srpske i Srbije. 

On je naveo da se manifestacija ove godine održava u 19 gradova Srbije i donosi novine i unapređenje, ne samo ekonomske, nego sveopšte društvene saradnje, prije svega kulturne i sportske. 

"Ovakvom manifestacijom samo potvrđujemo da radimo za dobro svoga naroda i da ne gledamo Drinu kao granicu, nego kao rijeku", rekao je Đokić. 

Manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji" u Kombank dvorani u Beogradu otvorio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a svečanosti su prisustvovali predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković, princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, ministri u vladama Srbije i Republike Srpske, akademici, direktor Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović, kao i predstavnici Vojske i policije.