Socijalistička partija

Đokić: Osvojićemo 100 hiljada glasova 

  • 25.06.2018. 21:51

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je večeras u Banjaluci da je uvjeren da će ta stranka na predstojećim izborima osvojiti najmanje 100.000 glasova.

"To smo definisali kao cilj i na bazi toga motivišemo aktiviste i članstvo. Mislim da je to za nas dostižno", rekao je Đokić. 

On je izrazio zadovoljstvo što je večeras 500 novih članova pristupilo SP i što su im dodijeljene članske kartice, ističući da to pokazuje da se uvećava snaga ove stranke. 

"Broj onih koji nas podržavaju u Banjaluci i drugim opštinama i gradovima Republike Srpske raste iz dana u dan. To govori da je naš program društveno prihvatljiv, potvrđen i neophodan ovom društvu", rekao je Đokić. 

On je istakao da će se SP i dalje boriti za državu i društvo socijalne pravde, za humanije odnose među ljudima, za solidarnost, socijalnu pravdu, opšti ekonomski napredak i razvoj, te viši nivo sloboda i pravde. 

Đokić je ocijenio da je uvjeren da građani tu politiku prepoznaju i da u tom smjeru i žele da pojačaju snagu SP, kako bi se u institucijama sistema ostvarila borba ove partije za čovjeka. 

"I za unapređenje života, poboljšanje opštih prilika, punu normalizaciju života u našoj zajednici i izgradnju boljih odnosa u Srpskoj i Srpske sa okruženjem. Imamo viziju i program za buduće vrijeme", rekao je Đokić i dodao da će SP dati šansu mladim kadrovima. 

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SP Goran Selak naveo je da je u posljednjih šest mjeseci, otkad je preuzeo odgovornost za vođenje ovog odbora, toj stranci samo u Banjaluci pristupilo više od 1.500 novih članova. 

"Nisam čuo da je igdje u Banjaluci, Srpskoj ili regionu za šest mjeseci nekoj stranci pristupio toliko veliki broj članova", rekao je Selak. 

On je izrazio zadovoljstvo što građani Srpske i Banjaluke prepoznaju program SP. 
"Prepoznaju da smo partija jedinstva, socijalne pravde, solidarnosti i da nam je najvažniji strateški partner običan čovjek", rekao je Selak. 

Visoki funkcioner SP Milenko Savanović u obraćanju prisutnima prilikom dodjele članskih kartica rekao je da su mladi budućnost te partije, te da vjeruje u potencijal i vrijednosti koje zastupa SP. 

Podjeli članskih kartica prisustvovali su visoki funkcioneri SP, brojni članovi i simpatizeri partije, zvanice iz javnog, političkog i društvenog života Banjaluke i Srpske. 

U Gradskom odboru SP Banjaluka podsjetili su da su 6. marta podijelili prvih 500 članskih kartica i dodali da je ovo nastavak aktivnosti na omasovljenju partije u najvećem gradu Srpske.