Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske

Đokić: Obezbijediti što bolje uslove u sektoru rudarstva

  • 16.12.2019. 17:46

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić čestitao je Dan rudara - Svetu mučenicu Varvaru svim privrednim društvima iz oblasti rudarstva, ističući da je Ministarstvo spremno da svojim aktivnostima obezbijedi što bolje uslove za rad i pomogne da rezultati u ovom sektoru budu još bolji.

Đokić je naglasio da je sektor rudarstva jedan od najznačajnijih nosilaca privredne aktivnosti u Republici Srpskoj, a težak, ali častan posao rudara ostaće ponos Srpske i njenih građana.

"Zbog toga ovo Ministarstvo ulaže velike napore da bi investicije u rudarstvu bile povećane, samim tim i bezbjednosni i ekološki standardi, kao i broj radnika i njihove zarade", naveo je Đokić u čestitki.

On je uvjeren da će Ministarstvo omogućiti kvalitetnije uređenje oblasti upravljanja prirodnim resursima i stimulisanje dodatnih ulaganja privrednih subjekata u ovoj, za Republiku Srpsku, strateškoj oblasti.

"Uspješno smo započeli realizaciju nekih od najvećih investicionih projekata u Srpskoj, napravili smo vidljive pomake i to bi trebalo da ohrabri zaposlene u rudarskom sektoru i najavi im svjetliju i sigurniju budućnost. Sa željom da vas kroz vaš rad prati sreća, još jednom vam čestitam predstojeći praznik i želim puno zdravlja i sreće, uz tradicionalni rudarski pozdrav - SREĆNO!", naveo je Đokić u čestitki.

Dan rudara, Sveta Varvara, slavi se 17. decembra.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.