Ministar energetike i rudarstva

Đokić nastavlja posjetu Moskvi

  • 03.10.2019. 09:10

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić nastavlja danas posjetu Moskvi, gdje učestvuje na Međunarodnom forumu "Ruska energetska sedmica 2019".

Đokić, koji na Međunarodnom forumu učestvuje do subote, 5. oktobra, imaće priliku da se na marginama skupa sastane sa važnim ljudima u oblasti energetike, kao i potencijalnim investitorima u tom sektoru.

On se juče prije plenarne sjednice foruma, zajedno sa ministrima svih zemalja učesnica ovog skupa, sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji je govorio o energetskim pitanjima i strateškoj poziciji Rusije u tome.

Đokić je ranije istakao da je ovaj forum jedan od najvažnijih skupova u svijetu kada je riječ o aktuelnim pitanjima u oblasti energetike, kao i planovima razvoja energetskog, ali i naftnog kompleksa.

"Na Forumu je više od 20 ministara iz raznih dijelova svijeta, a skupu, osim stručnjaka u oblasti energetike, prisustvuju predstavnici velikih i vodećih međunarodnih energetskih kompanija", rekao je Đokić.

Đokić učestvuje na forumu na poziv ministra energetike Ruske Federacije Aleksandra Novaka, sa kojim je razgovarao o važnim projektima Rusije u energetskom i naftnom sektoru u Srpskoj.

Cilj organizatora jeste da Međunarodni forum "Ruska energetska sedmica 2019" postane jedna od glavnih, međunarodnih platformi za diskusiju o aktuelnim pitanjima u oblasti energetike u svijetu.

Тагови: