Otvorena kancelarija SP u Šipovu

Đokić: Borba za razvoj Srpske, ali i svake lokalne zajednice

  • 21.08.2018. 20:16

Predsjednik Socijalističke partije  Petar Đokić izjavio je da otvaranjem kancelarije u Šipovu ova partija potvrđuje veoma dobru organizaciju na prostoru Republike Srpske, pa i na području ove opštine.

Đokić je, povodom otvaranja nove kancelarije Opštinskog odbora ove stranke, poručio da će se socijalisti potruditi da svoj program i politiku afirmišu i tako omoguće snažniji vid podrške Šipovu i njegovom razvoju, ali i cijeloj Srpskoj. 

"Mislim da je ovo trenutak kada otvaramo novu stranicu i počinjemo ispisivati novu knjigu života i rada socijalista u Šipovu. Posebno me raduje što se među vama nalaze ljudi raznih slojeva i obrazovnih i generacijskih, što znači da mi na kvalitetan način želimo i možemo predstavljati građane ove opštine u borbi za njihove interese i potrebe", rekao je Đokić. 

On je istakao da se socijalisti bore za sveopšti napredak i razvoj Srpske, ali i svake lokalne zajednice, prije svega, za ekonomski razvoj koji treba da obezbijedi jaču ekonomiju, više novih radnih mjesta, smanjenje nezaposlenosti i bolji život svakom čovjeku u Republici Srpskoj. 

Đokić je naveo da je to opšti cilj SP-a, kao i želja da u narednim godinama grade Srpsku i jačaju njenu bezbjednost, da bude siguran život svakog čovjeka koji živi u njoj i da građani budu slobodni kako bi mogli da biraju i donose odluke u svom interesu. 

"Bili smo sve prethodne godine dosljedni u odbrani svoje politike. Mnogi su nas u proteklih 25 godina osporavali i nastojali poniziti i zaustaviti, ali nisu uspjeli i sve te godine, u većoj ili manjoj mjeri, smo važan politički faktor", rekao je Đokić. 

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Šipovo Srđan Petković istakao je da se u ovaj odbor javilo mnogo novih članova, a ujedno je i pozvao stanovnike da se pridruže socijalistima. 

"Mi ćemo uvažavati stavove naših stanovnika i služićemo narodu i sa nama, svima će biti bolje", dodao je Petković. 

Potpredsjednik SP-a Živko Marjanac izrazio je zadovoljstvo velikim članstvom u Šipovu i ocijenio da sa takvom podrškom ne može da izostane dobar rezultat. 

"Kakav god rezultat bude, biće bolji za više od 200 odsto nego na proteklim izborima. Nadam će da ćete biti hrabri i istrajni u sprovođenju programa naše partije, jer ovo područje njoj i pripada", rekao je Marjanac. 

Predsjednik Regionalnog odbora SP-a u izbornoj jedinici tri Milenko Savanović rekao je da u porodicu socijalista ulazi jedna lokalna zajednica, koja u svojoj tradiciji ima istorijsko mjesto u ideji koju baštini ova partija. 

"Bićemo ponovo stabilna i jaka partija u Šipovu i postići ćemo dobar rezultat koji nam je neophodan radi učestvovanja u procesima bitnim za stanovništvo Republike Srpske, posebno ovih rubnih područija koja se naslanjaju na područja Federacije BiH", naveo je Savanović. 

On je dodao da je svima zajednički cilj da SP postigne što bolji izborni rezultat u Šipovu, koji bi omogućio da se u praktičan život stavi program SP-a, jer je on najprihvatljiviji običnom čovjeku.