Čubrilović: Mladi najveći potencijal

Dječija stolica u kabinetu predsjednika Narodne skupštine RS

  • 07.12.2018. 14:31

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović tokom sastanka u Banjaluci sa delegacijom Prve dječije ambasade u svijetu "Međaši" istakao je da su djeca i mladi budućnost i najveći potencijal Republike Srpske.

Delegacija Prve dječije ambasade u svijetu "Međaši" poklonila je Čubriloviću dječiju stolicu koja simbolično upozorava svijet odraslih i predstavnike vlasti da stalno misle na djecu dok donose odluke, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske. 

Čubrilović je zahvalio mladim ambasadorima zbog učestvovanja u ovom humanom projektu čiji je cilj promocija prava djece i pomoć najmlađim članovima društva. 

U znak zahvalnosti za društveni angažman, Čubrilović je poklonio mladim ambasadorima "Zmijanski vez", obećavši mladim ambasadorima da će Narodna skupština uvijek davati punu podršku njihovom radu. 

Mlada ambasadorka Mišel Mišković izrazila je zahvalnost predsjedniku Čubriloviću na prijemu i podršci projektima koja štite i promovišu prava djece, te ga pozvala da posjeti Dječiju ambasadu u selu Međaši kod Bijeljine. 

U okviru projekta "Humanizacija odraslih preko svijeta djeteta", prva dječija stolica je postavljena u Skupštini grada Bijeljine, druga je od danas u kabinetu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, treća ide u Parlamentarnu skupštinu BiH, četvrta u Savjet Evrope, a peta stolica u aprilu 2019. godine putuje u NJujork u Generalnu skupštinu UN. 

Dječija ambasada "Međaši" osnovana je 1990. godine, a prvi dječiji ambasador bio je proslavljeni violinista Stefan Milenković.