Direktor UKC RS

Đajić: Sačuvali smo srce zdravstva

  • 18.04.2020. 22:14

Direktor Univerzitetko kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da ta ustanova s obzirom na tešku epidemiološku situaciju u čitavom svijetu, preduzela niz mjera da bi na adekvatan način zbrinula pacijente u novonastaloj situaciji.

- Imamo dobre ljekare, specijaliste, pratimo sva nova dostignuća i spremmno smo dočekali virus - podsjetio je Đajić.

Rekao je da je spriječeno da virus korona u velikoj mjeri dođe u UKC, među zdravstvene radnike i, kako kaže, na taj način je sačuvano srce zdravstva.

- Glavni cilj je bio da se zaštite zdravstveni radnici - rekao je Đajić.

Naveo je da je Vlada Srpske uložila ogromna sredstva za borbu protiv virusa korona i da je Srpska prva predosjetila da će trebati respiratori.

- Prvi smo nabavili 11 respiratora u regionu - rekao je Đajić.

Istakao je da je jedna od najznačajnijih pomoći pomoć Srbije i Mađarske.

Kada je riječ o ruskim stručnjacima koji su došli u Srpsku Đajić je podsjetio da je nakon njihovog obilaska UKC-a dobio same pohvale.

- Rusi su odali priznanja i čestitke zaposlenima naše ustanove za organizaciju i dosadašnji rad, za trijažu pacijenata, za puteve zdravih i bolesnih lica i puteve kretanja zdravstvenih radnika na mjesta gdje se vrši oblačenje i svlačenje zaštitne opreme, koji su prije njihovog dolaska već bili uspostavljeni - istakao je Đajić.

Zahvalio se na jednokratnoj pomoći od 1.000 KM koja će biti isplaćena svim zdravstvenim radnicima u Srpskoj.

- Ova odluka je obradovala zdravstvene radnike, ne samo u materijalnom smislu. Ovo je jedan značajan gest Srpske i srspkog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji su pokazali da im je vrlo bitan zdravstveni sistem Srpske - rekao je Đajić.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм