Direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH

Diplome iz BiH uredne, u Njemačkoj nije bilo zamjerki

  • 07.03.2019. 11:33

Direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić istakao je tokom posjete njemačkoj Saveznoj agenciji za rad da su provjere o kupovini lažnih diploma pokazale da do sada nije bilo slučajeva da je neko sa falsifikovanom diplomom iz BiH otišao na rad u Njemačku.

"Nakon pojave informacija o kupovinama lažnih diploma organizovali smo niz sastanaka s ciljem utvrđivanja da li je bilo slučajeva da su sa takvim diplomama radnici iz BiH odlazili u Njemačku. Vršene su provjere u Njemačkoj koje su pokazale da do sada nije bilo takvih slučajeva", rekao je Bandić.

On je dodao da svi radnici iz BiH moraju proći proceduru priznavanja diploma, što je jedan od načina da se prevare spriječe.

Delegacija Agencije za rad i zapošljavanje BiH, na čelu sa direktorom Muamerom Bandićem, boravi u posjeti Saveznoj agenciji za rad Njemačke s ciljem provjere statusa radnika iz BiH u Njemačkoj.

Bandić je napomenuo da Agencija od 2013. godine posreduje u zapošljavanju medicinskog kadra sa srednjom stručnom spremom u Njemačku i da je do sada, posredstvom Agencije, posao dobilo 4.710 radnika.

"Ono što me posebno raduje je da se u potpunosti poštuje postojeći dogovor o posredovanju pri zapošljavanju radnika iz BiH u Njemačku na određeno vrijeme, zaključen između Agencije za rad i zapošljavanje BiH i Savezne agencije za rad Njemačke, te da do sada nije bilo problema između radnika i poslodavaca", rekao je Bandić.

On je istakao da su, prema riječima poslodavaca u Njemačkoj, radnici iz BiH jedni od najpoželjnijih i najboljih stranih radnika, te su poslodavci izuzetno zadovoljni njima.

"Njihova iskustva su pozitivna i kako su poslodavci zadovoljni radnicima, tako su i radnici zadovoljni uslovima rada", dodao je Bandić.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da u što skorijem vremenu njemačka strana dostavi nacrt budućeg dogovora o saradnji za zapošljavanje radnika iz BiH sa traženim zanimanjima.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.