Potvrdila Ivanka Marković

Diploma ministra Rajčevića nostrifikovana u Banjaluci

  • 27.09.2019. 15:20

Nekadašnji član Komisije za priznavanje visokoškolskih isprava Ivanka Marković izjavila je danas Srni da je diploma ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđana Rajčevića nostrifikovana u Banjaluci.

Markovićeva je rekla da nisu tačne tvrdnje objavljene u pojedinim medijima da je Rajčevićeva diploma nostrifikovana u Srednjobosanskom kantonu, čije je sjedište u Travniku.

"Bila sam član Komisije za priznavanje visokoškolskih isprava i naša komisija je nostrifikovala diplomu. Podaci o tome postoje u arhivi Ministarstva prosvjete i kulture, koje je formiralo komisiju koja je nostrifikovala diplomu. Tamo je moguće dobiti kopiju rješenja kojim je njemu priznata diploma", navela je Markovićeva. 

Povodom pisanja pojedinih medija da je ministar Srđan Rajčević diplomu koju je stekao u Engleskoj nostrifikovao u Travniku, ministar  se oglasio na Tviteru i naveo da će pokrenuti tužbu.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.