Savjetnik predsjednika RS

Dio međunarodne zajednice vuče panične poteze

  • 22.06.2018. 15:14

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Slavko Mitrović kaže da je dio međunarodne zajednice, koji BiH 20 godina drži pod protektoratom OHR-a, odnosno svojevrsnom okupacijom sprečavajući unutrašnji politički dogovor, počeo povlačiti panične poteze.

Mitrović kaže da informacije, koje sada izlaze u javnost, potvrđuju ono što su ranije govorili predsjednik i premijer Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović o aktivnostima stranih obavještajnih službi na rušenju vlasti u Republici Srpskoj. 

"Ministar odbrane Velike Britanije Gavin Vilijamson izjavio je da u BiH šalju dodatnih 40 vojnika, koji će se pridružiti već postojećima, radi specijalnih nadzornih i obavještajnih zadataka prije i poslije izbora. Vilijamson kaže - naše akcije šalju jasnu poruku - posvećeni smo rješavanju novih izazova i konvencionalnih prijetnji", rekao je Mitrović. 

On je dodao da je londonski "Tajms" objavio da je riječ o sprečavanju ruskog uticaja, te da je sve to prenijela RTRS, dok je na to britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson napisao "svojoj djeci ne moram izmišljati priče za laku noć, umjesto toga samo im pročitam bajke sa RTRS-a". 

"Očigledno je britanski ambasador u mladosti bio vaspitno zapušten, a nije ništa naučio ni o poslu ambasadora. Osnovna pristojnost nalaže da u tuđoj kući ne pokušavate vrijeđati zemlju domaćina, njenu ustavnu poziciju sa dva ravnopravna entiteta, niti se miješati u uređivačku politiku i slobodu medija. Zanio se Ferguson pa je utjerivao u laži svog ministra odbrane i ugledni londonski `Tajms`", istakao je Mitrović. 

On je dodao da se na ovu britansku priču "upecao" srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić tvrdeći da se "SNSD boji 40 britanskih vojnika". 

"Ivanić godinama priča bajke o tome kako štiti interese Republike Srpske, a zapravo služi sprovođenju britanske politike. Zato predlažemo Fergusonu, ljubitelju bajki, kada ode kući, da napiše još jednu `Mladen Ivanić i 40 britanskih razbojnika`", poručio je Mitrović.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.