Mladen Grujičić

Desnica Radivojević je u penziji i nema nikakv status u opštini

13:26, 03.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je Srni, povodom hapšenja Desnice Radivojevića, bivšeg člana njegovog kabineta, da je riječ o čovjeku koji je već godinu i po u penziji i nema nikakav status u opštini.

Grujičić kaže da je u početku njegovog mandata Radivojević pomagao u ostvarivanju kontakata ove opštine sa Bečom i da više nije angažovan na bilo kojem poslu u opštini. 

On ističe da se trenutno nalazi na Sajmu građevinarstva u Moskvi i da mu nisu poznati razlozi Radivojevićevog jučerašnjeg hapšenja, ali da to sigurno nema veze sa kratkim angažovanjem u radu njegovog kabineta. 

Nakon jučerašnjeg hapšenja iz Federalne uprave policije saopšteno je da je Radivojević osumnjičen da je počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnog djela, a u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, te prevara. 

Radivojević je priveden u službene prostorije Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu. 

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, na širem području Federacije BiH u okviru akcije "Farmer" oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih mašina koje su nezakonito prodate i dodijeljenje trećim licima. 

Operativna akcija "Farmer" započeta je 31. marta i do sada je uhapšeno devet lica koja su osumnjičena da su tokom 2014. i 2015. godine u svojstvu članova Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije Vlade FBiH nezakonito prodali poljoprivrednu opremu koju je kao pomoć ugroženima u poplavama u BiH donirala Kina. 

Desnica Radivojević je bio nezavisni kandidat za načelnika opštine Srebrenice iz reda srpskog naroda za prethodne lokalne izbore, ali je svoju kandidaturu povukao mjesec dana prije održavanja izbora. 

Kratko vrijeme nakon 2002. godine bio je predsjednik Skupštine opštine Srebrenica kada je pristupio SDA i imenovan za potpredsjednika FBiH, a nakon tog mandata obavljo je dužnost ministra trgovine u federalnoj Vladi u jednom mandatnom periodu. 

Kasnije je isključen iz SDA, pa je prešao u SDP BiH, ali je odstranjen i iz te partije.