Doboj

Deset miliona maraka biće uloženo u kapitalne projekte

  • 10.03.2020. 19:59

Deset miliona maraka kredita biće uloženo u kapitalne projekte u Doboju. Tim sredstvima rekonstruisaće se gradske ulice, asflatirati nove. U planu su i sanacija vrelovoda, kao i gradnja kanalizacije u naselju Bare.

"Taksativno je nabrojano kako se ta sredstva namjenski mogu samo trošiti, i ono što me raduje  da je značajan dio sredstava za kupovinu stanova, poslovnih prostora i garaža to je za mlade bračne parove", rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Za zaduženje je glasala većina odbornika gradske skupštine. I u opoziciji priznaju da kredit ima dobre strane. 

"Dobra stvar vezano za ovaj kredit što se smanjuje kreditno zaduženje grada, 9 posto je sad a bilo je u nekim vremenima prije i 17,9 posto", istakao je Vedran Gligorić, odbornik SP u SG Doboja. 

"Rekonstrukcija muzeja zaslužuje grad Doboj da se ulaže u kulturu, otvaranje novih ulica, ugradnja novih ulica to je dobro", naglasio je Slobodan Vasiljević, odbornik PDP u SG Doboja. 

Osim kredita Doboj je dobio i novog predsjednika gradske skupštine. Dosadašnji potpredsjednik, Miloš Bukejlović, sa 30 glasova za i jednim nevažećim, izabran je za predsjednika. On je toj poziciji zamijenio Sanju Vulić, koja je preuzela mandat poslanika u Parlamentu BiH. 

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.