Doboj

Deset godina od ubistva Branislava Garića FOTO

  • 25.04.2019. 10:13

Predstavnici dobojske Gradske uprave, Skupštine grada i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Doboja položili su danas vijence na grob nekadašnjeg potpredsjednika Skupštine opštine Doboj Branislava Garića na gradskom groblju "Šušnjari" povodom obilježavanja deset godina od njegovog ubistva.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je novinarima da se sa tog mjesta šalje poruka i upozorenje da se ovakve stvari ne ponove nikada i nikome. 

"Pokojni Garić je svojom aktivnošću, društvenim radom i djelovanjem radio na izgradnji grada i to se vidi danas, sa vizijom da se grad proširi na rijeku Bosnu. To nam je ostavio u amanet", rekao je Jerinić. 

On kaže da je Garić bio veliki čovjek i da su mu danas poštu odali i svi njegovi prijatelji, kao i predstavnici lokalne vlasti uprkos političkim turbulencijama u ovoj lokalnoj zajednici. 

Branislav Garić ubijen je 26. aprila 2009. godine oko 13.00 časova iz vatrenog oružja u prostorijama Opštinskog odbora SDS-a u Doboju. 

Rođen je 15. februara 1963. godine u Brestovu u opštini Doboj. Bio je oženjen i otac dvoje djece. 

Garić je bio magistar državno-pravnih nauka, obavljao je funkciju potpredsjednika Skupštine opštine Doboj, potpredsjednika SDS-a, a bio je i direktor Zemljoradničke zadruge "Bosnakop" i načelnik opštinskog Odjeljenja za urbanizam. 

Garića je ubio direktor građevinske firme "Građ-promet" iz Doboja Rajko Savić, koga je 4. marta 2010. godine Vijeće Okružnog suda u Doboju oslobodilo optužbe za ubistvo, jer je u vrijeme tog događaja bio neuračunljiv.