Željka Cvijanović

Derventa je organizovana, uspješna i stabilna lokalna zajednica

  • 28.08.2019. 13:31

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je opština Derventa danas organizovana, uspješna i stabilna lokalna zajednica čije je rukovodstvo uložilo mnogo napora i energije da bi se u njoj napravio dobar poslovni ambijent.

"To je sve rezultiralo značajnom poslovnom inicijativom, brojnim privrednim subjektima i definitivno su svrstani u vrh svih privrednih aktivnosti kada je u pitanju cijela slika o Republici Srpskoj", rekla je Cvijanovićeva novinarima pred početak svečane sjednice lokalne skupštine povodom Dana ove opštine - Velike Gospojine.

Cvijanovićeva je istakla da je opština Derventa dala značajan doprinos izvozu i svim drugim privrednim aktivnostima.

Ona je rekla da je to utoliko značajnije, ukoliko se zna koliko je Derventa bila porušena, koliko je stradala i imala žrtva u proteklom ratu koji se nije desio tako davno.

"Ali, ići ovako krupnim koracima sve te godine i doći danas na ovaj razvojni nivo opštine, jeste velika stvar", navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da su republičke institucije prethodnih godina u opštinu Derventa uložile blizu 60 miliona KM, podržavajući sve one važne projekte koje su lokalne vlasti ispostavljale kao prioritet za građane.

Predsjednik Srpske je napomenula da su u prošloj godini republičke institucije u ovu opštinu uložile milion KM.

Cvijanovićeva je rekla da se kao predsjednik Republike Srpske trudi da podrži sve dobre projekte, od sportskih terena, vrtića i svih potreba koje su važne za razvoj ove lokalne zajednice.

Ona je izrazila zadovoljstvo što ima dobru saradnju sa tom lokalnom zajednicom
i što je ta saradnja uvijek rezultirala dobrim projektima.

Predsjednik Srpske je izrazila zadovoljstvo što Derventa ide krupnim koracima naprijed i što proslavlja razne stogodišnjice i druge važne jubileje.

"To pokazuje da Derventa ima tradiciju, da postoji kontinuitet bez obzira na teška vremena koja su prekidala taj cjelokupni razvojni put ove lokalne zajednice" zaključila je Cvijanović.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da je zadovoljan činjenicom da je nakon proteklog rata Derventa iskoračila kao feniks naprijed, jer je poslije Vukovara bila najporušenija opština na ovim prostorima.

Simić je rekao da danas sa ponosom može reći da se ova lokalna zajednica nalazi u samom vrhu Republike Srpske po mnogim parametrima.

"Ovo nam je samo start da idemo dalje i naprijed, da gradimo, zapošljavamo, da izvozimo, privlačimo strani kapital i da svoju infrastrukturu prilagođavamo potrebama naša 824 privrednika", zaključio je Simić.

U opštini Derventa danas se obilježava Dan opštine.