Radovan Višković

"Dermal" iz Kotor Varoša dostigla respektabilnu proizvodnju

  • 23.09.2019. 15:15

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je fabrika obuće "Dermal" iz Kotor Varoša dostigla respektabilnu proizvodnju, navodeći da su mjere koje je kreirala Vlada s ciljem da pomogne ovoj branši omogućile preduzećima da se razviju.

Višković je nakon posjete "Dermalu" izjavio novinarima da u ovoj fabrici više od 90 odsto zaposlenih čine žene, da je riječ o mladoj radnoj snazi i da se 90 odsto proizvoda izvozi na evropsko tržište.

"Već je dostignuta solidna prosječna plata u fabrici, imaju zadovoljnu radnu snagu i idu u još veće zapošljavanje. To je ono što Vlada treba da podrži. Treba nam što više ovakvih kompanija i da svi zajedno razvijamo Srpsku", istakao je premijer.

Višković je istakao da "Dermal" ima i vlastiti restoran u kojem je radnicima svakodnevno na raspolaganju više vrsta jela, ocijenivši da su generalno uslovi za rad kao u jačim evropskim državama.

"Zadovoljstvo je vidjeti ovoliki broj zaposlenih sa perspektivom da bude povećan, te da fabrika ima vlastiti brend u proizvodnji obuće", kaže Višković.

Premijer Srpske je najavio da će Vlada podržati inicijativu vlasnika i direktora "Dermala" Radenka Bubića da u fabričkom krugu sagradi vrtić.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)