Rasadnik znanja

"Dentalna klinika" predstavlja iskorak u radu Univerziteta u Banjaluci

  • 19.06.2019. 16:51

“Dentalna klinika” u sklopu banjalučkog Medicinskog fakulteta predstavlja iskorak u radu čitavog Univerziteta u Banjoj Luci. Pacijenti ovdje mogu naći najkvalitetniju uslugu, a specijalizanti, koji dolaze iz cijelog regiona, dodatna znanja, tvrdi dekan Fakulteta. Da je ova klinika rasadnik znanja, tvrdi ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

"Mislim da je vrlo važno ono što “Dentalna klinika” u okviru zdravstvenog sistema pruža. To jeste jedan model koji trebamo preuzeti i u nekim drugim segmentima, u nekim drugim ustanovama, sa onog aspekta kako mladim ljudima omogućiti da se naučno i stručno usavršavaju i što je još važnije, da određene inovacije, određenu novu vrstu usluga, koja dolazi kroz inicijativu tih mladih ljudi, ustanova zdravstvena, u ovom slučaju “Dentalna klinika”, prihvata i nudi na tržištu”, kaže ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić.

"Mi u ovom trenutku možemo da pružimo sve što se što se može pružiti iz oblasti dentalne medicine, znači svi izazovi. To potvrđuju i sve veći broj pacijenata koji dolazi, ne samo iz Banjaluke, već i iz šireg dijela ove regije, čak i iz udaljenih krajeva”, kaže dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci, Ranko Škrbić.

Oralno zdravlje stanovništva u Srpskoj se značajno poboljšalo u poređenju na stanje prije dvije decenije, kaže specijalista oralne hirurgije Mladen Rodić. Specijalizanti su i više nego zadovoljni. Kažu, veliko je olakšanje što kvalitetno znanje mogu steći bez odlaska u druge države.

"Mogu da kažem u ime svojih kolega i u moje lično ime da je veliki napredak, da smo ovdje cijelo vrijeme specijalizacije, ne moramo da idemo na neke regionalne dentalne centre, prvenstveno mislim na Beograd, jer većina profesora iz Beograda dolazi ovdje kod nas, tako da što se tiče tog kvaliteta usluga, mislim da su na vrhunskom nivou”, kaže Milan Jevrić, specijalizant u oblasti ortopedije vilice.

"U stanju smo da, zahvaljujući prije svega kvalitetu osoblja koje to radi, koji je zaposlen, predanom radu, praćenju vrhunskih evropskih i svjetskih normi iz oblasti dentalne medicine, da ljudima, našim pacijentima, pružimo maksimalnu uslugu”, kaže Mladen Rodić, specijalista oralne hirurgije.

“Dentalna klinika” u Banjaluci osnovana je prije godinu dana. Od tada je kroz kliniku prošlo na hiljade pacijenata. O njima brigu vodi 28 ljekara specijalista, te oko 18 medicinskih sestara i tehničara.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)