Nedeljko Čubrilović

DEMOS će podržati kandidata SNSD za gradonačelnika Trebinja

12:13, 18.01.2019.
Thumbnail
Članovi novoosnovanog DEMOS podržaće kandidata SNSD za gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića na prijevremenim izborima.

Ovo je danas u Trebinju rekao predsjednik stranke Nedeljko Čubrilović.

"DEMOS  je politička opcija koja će praviti sistem, a ne lidere, jer kad sistem profunkcioniše ništa neće zavisiti o pojedincu", istakao je on dodavši da do kraja marta očekuje formiranje odbora ove političke partije u cijeloj RS.

Predsjednik inicijativnog odbora stranke za Hercegovinu, Slobodan Šaraba je istakao da će DEMOS u Trebinju biti stranka koja će se baviti politikom, a ne stranka pored koje će prolaziti politika.

"Bićemo dio vladajuće skupštinske većine u Trebinje, ali sa svojim stavom o svakom političkom pitanju. Imaćemo i odbornike u aktuelnom sazivu Skupštine grada. DEMOS će biti stranka u kojoj će vladati sistem, a ne pojedinci. Razvijaćemo se kao politička partija  mladih i svježih kadrova i ljudi koji žele ozbiljno da se bave politikom i koji su spremni da budu nezavisni i iznesu svoj stav", istakao je Šaraba.

On je rekao da očekuje da neki od nezavisnih odbornika u Skupštini grada Trebinja  uđu u redove DEMOS-a, a jedan broj članova DNS već je prešao u ovu stranku, poput Slaviše Jankovića i  Jovo Brkića, koji su od prvog dana u DNS.

(Srpskainfo)