Značajan prostor za unapređenje saradnje

Delegacija Vojvodine u Banjaluci: Intenzivirati privrednu saradnju

  • 14.06.2019. 13:20

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom Vojvodine o potrebi daljeg razvoja privredne i druge saradnje, koja je, kako je istaknuto, znatno intenzivirana u proteklom periodu.

Na sastanku sa delegacijom Vojvodine, koju je predvodio potpredsjednik vojvođanske Vlade Đorđe Milićević, ocijenjeno je da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje i u oblastima turizma, zdravstva i nauke. 

Istaknut je značaj zajedničkog nastupa preduzeća iz Republike Srpske i Srbije na sajmovima privrede, na čemu će se raditi u narednom periodu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. 

Višković, Milićević i direktor Fonda za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima iz Novog Sada Duško Ćutilo konstatovali su da je saradnja na nivou privrednih komora izuzetno dobra, te da će biti nastavljena zajedničkom organizacijom poslovnih foruma i drugih vidova povezivanja privrednika. 

Višković je zahvalio delagaciji vojvođanske Vlade za današnju donaciju računara darovitoj djeci iz Republike Srpske iz socijalno ugroženih porodica, ističući da je to veoma značajna pomoć njihovom kvalitetnijem školovanju. 

Današnjem sastanku prisustvovali su i predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić i predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.