Njemačka

Delegacija Srpske razgovarala o praksi upravljanja otpadom

  • 08.04.2019. 13:33

Delegacija Republike Srpske razgovarala je danas u Štutgartu sa generalnim direktorom Ministarstva za životnu sredinu Baden-Virtemberga Helmfridom Majnelom o modelima upravljanja otpadom i iskustvima ove njemačke savezne države.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenka Golić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić upoznali su domaćine o iskustvima Srpske u ovoj oblasti, ali i mogućnostima saradnje, posebno u energetskom sektoru. 

U delegaciji iz Srpske su i direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Srpske Srđan Todorović, gradonačelnici Prijedora, Istočnog Sarajeva, Doboja i Zvornika, načelnici opština Sokolac, Modriča i Prnjavor, načelnici odjeljenja za komunalne poslove i saobraćaj i puteve grada Banjaluka, te direktori komunalnih preduzeća iz Doboja, Zvornika i Bijeljine. 

Oni će u popodnevnim časovima posjetiti Predstavništvo Republike Srpske u NJemačkoj, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske. 

Trodnevni boravak u Štutgartu, delegacija Srpske nastaviće sutra posjetama preduzećima za upravljanje otpadom u Štutgartu i Ludvigsburgu.