Teže timu odbrane nego Karadžiću

Delegacija Srpske posjetila Karadžića u Hagu

19:04, 21.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Čini mi se da smo mi iz tima odbrane gore podnijeli jučerašnju presudu, nego Radovan Karadžić. On je nas smirivao, kaže advokat Goran Petronijević, koji je, sa Karadžićem, cijeli dan proveo u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu. 

On je u odličnom stanju, kaže Petronijević. Danas su pravlili planove o radu na reviziji i prikupljanju dokaza koji bi mogli da dovedu do drugačijeg zaključka, odnosno, kako objašnjava, učinili da revizija uspije.

Radovan Karadžić nam je rekao da je apsolutno svjestan kakva je presuda donesena i da je donesena na način koji ne oslikava činjenično stanje i ne predstavlja zadovoljenje pravde, kaže predsjednik Boračke organizacije. 

Zajedno sa direktorom Centra za istraživanje rata i ratnih zločina,  proveo je dan u pritvorskoj jedinici sa prvim predsjednikom Republike Srpske. Milomir Savčić i Milorad Kojić kažu da je presuda politička i da je Karadžiću to itekako jasno. Rekao im je da su haške sudije ljudi bez morala zbog cega je drugostepenu presudu dočekao smireno.

Poruke nezadovoljnih, i to Bošnjaka, stizale su, u privatnim porukama na društvenim mrežama, članovima delegacije iz Republike Srpske koji su ovih dana u Hagu. Zbog toga što su govorili u medijima da je presuda politički motivisana i da u u Mehanizmu nema prava i pravde, poručeno im je sa su "četnička kopilad", "da se dobro čuvaju" i "da im je bolje da se ne vraćaju u BiH".