Delegacija Srbije u Banjaluci: Najbolja saradnja sa Srpskom u istoriji

  • 22.04.2021. 19:22

Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar. Milione evra će te četiri opštine dobiti od Srbije.

Obnoviće se putevi, kanalizacije, škole i vrtići. O tome su, između ostalog, danas u Banjaluci razgovarali zvaničnici Srpske i Srbije. Zajedničkih projekata je još mnogo, od aerodroma u Trebinju, hidroelektrane, autoputa. Iz Srbije stiže obećanje, iz Srpske zahvalnost. 

"Mi smo se potrudili da u gotovo svaku opštinu Republike Srpske unesemo neki projekat koji plasiramo, koji finansiramo i koji pomažemo jer je to, čini mi se, najvažnija pomoć koju možemo da pružimo narodu u Republici Srpskoj. Pomagali smo kad je bilo potrebno, a naravno da je potrebno u uslovima pandemije i prije pandemije i finansijski i na sve druge načine", rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije. 

"Aktivnost, predsjednika i njegovog tima, svih ljudi iz njegovog tima, gotovo da nema nijednog čovjeka u Srbiji koji je u Vladi i oko Vlade da ne dijeli istu zainteresovanost i energiju za potrebe pomoći Republici Srpskoj", istakao je Milorad Doidk, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Srbiji su na pomoći, kaže predsjednica Srpske, najzahvalniji građani. Saradnja je neupitna, i nikad bolja, jasna je Željka Cvijanović.

"Od svih mogućih posjeta, događaja, dogovora, uvijek sigurnost stanuje u našim građanima onda kad se to dešava zajedno sa Srbijom i onda kad se razgovara sa Srbijom, kad imamo uzajamnu komunikaciju, posjete, dogovore, razgovore i konačno realizaciju ovih projekata", naglasila je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpkse.

Mir je naša budućnost. Takva poruka stiže sa obje strane Drine. Infrastrukturni projekti su važni. Jednako kao očuvanje jezika, tradicije i kulture sjećanja, kaže srpski član Predsjedništva. Srbi su, poručuje Milorad Dodik, najbolji narod. Rat, kojim prijete iz Sarajeva, kaže, nije opcija, samo odbrana Republike Srpske.

"Republika Srpska neće voditi svoj rat. Neće voditi rat ni za svoju samostalnost. Republika Srpska se hoće braniti, ne mora niko da ne misli da to znači da ćemo se povući svakom ali nikad nećemo povući ratni potez prema nekom vezano za naš status", istakao je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

"Ne pada nam na pamet ni da razmišljamo o sukobima i ratovima i ne smatram izjave koje idu u tom smjeru na bilo koji način odgovornim, kao ni uvrede na račun drugih naroda", naglasio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije
 
Prvi put su u delegaciji Srbije istovremeno bili svi najviši zvaničnici Srbije. U Palati Republike predsjednik Srbije prvo je za isti sto sjeo sa predsjednicom Srpske i srpskim članom Predsjendištva. Zasijedalo je zatim i Vijeće za saradnju Srpske i Srbije, koje čine i premijeri, predsjednici parlamenata i ministri u Vladama.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином