Važnost projekata iz oblasti odbrane od poplava

Delegacija Republike Srpske u posjeti Svjetskoj banci

  • 08.02.2019. 07:09

U nastavku posjete SAD-u, Delegacija Republike Srpske, koju čine Milan Baštinac, pomoćnik ministra za energetiku u Vladi RS i Darko Milunović, v.d. Izvršni direktor za ekonomsko – finansijska pitanja u Elektroprivredi Republike Srpske, posjetila je Svjetsku banku. 

U Svjetskoj banci su ih, između ostalih primili Sameer Shukla, direktor odjeljenja za energiju u Evropi i centralnoj Aziji, Noureddin Ennaboulssi, predstavnik Multilateralne agencije za garantovanje investicija pri Svjetskoj banci – MIGA i Tonči Baković, glavni ekspert za energetiku u odjeljenju za infrastrukturu, pri Međunarodnoj finansijskoj korporaciji – IFC).

Na današnjem sastanku konstatovano je da Vlada Republike Srpske ima veoma dobru saradnju sa Svjetskom bankom, kroz niz različitih projekata u oblasti energetike, a posebno je naglašena važnost projekata iz oblasti odbrane od poplava.

Predstavnici Svjetske banke su izrazili spremnost za unapređenje saradnje, pogotovo kada su u pitanju najavljeni projekti izgradnje hidroelektrana na rijeci Drini, kao i projekata solarnih parkova na jugu Republike Srpske. 

Na sastanku u Svjetskoj banci su prisustvovali i predstavnici američke kompanije New Generation Power (NGP) iz Čikaga , sa kojom je Vlada Republike Srpske ranije potpisala Memorandum o razumijevanju o razvoju projekta Reverzibilne elektrane Buk Bijela. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.