Na međunarodnom forumu

Delegacija Republike Srpske u Moskvi

08:00, 31.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Delegacija iz Republike Srpske učestvovaće od danas do subote, 2. februara, u Moskvi na međunarodnom forumu "Za jedinstvo Evrope. Kako obnoviti uzajamno povjerenje" i svečanosti povodom obilježavanja 10 godina od intronizacije patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila.

Delegaciju čine savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Srđan Perišić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica, poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Vojin Mitrović i pomoćnik ministra za prosvjetu i kulturu Srpske Tanja Đaković. 

U okviru ovog skupa danas će u Gornjem domu ruskog parlamenta biti održana zajednička sjednica Međunarodnog slovenskog savjeta i učesnika međunarodnog foruma "Za jedinstvo Evrope. Kako obnoviti uzajamno povjerenje", na kojoj će se obratiti Perišić. 

Nakon ovog skupa oni će u Moskvi prisustvovati svečanosti povodom obilježavanja 10 godina od Pomjesnog sabora Ruske pravoslavne crkve i intronizacije patrijarha Kirila. 

Perišić je rekao Srni da je značajno da delegacija iz Srpske učestvuje na ovom skupu da bi još jednom poručila da je jedinstvo Evrope potrebno pokazati i u BiH. 

"Formiranje vlasti nakon izbora uslovljeno je time da se Srpska opredijeli za NATO integracije, uprkos njenom jasnom protivljenju. Mi smo se opredijelili za vojnu neutralnost i tražimo da se to poštuje", rekao je Perišić. 

Međunarodni forum "Za jedinstvo Evrope. Kako obnoviti uzajamno povjerenje" počeo je juče i traje do subote, 2. februara.