Okružno tužilaštvo

Dragičević se tereti da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti

  • 26.12.2018. 19:11

Davor Dragičević pušten je na slobodu. U Tužilaštvu je zadržan nešto više od dva sata. Postupajući tužilac je ispitao Dragičevića i donio naredbu o sprovođenju istrage. Davor Dragičević tereti se da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti i to na štetu ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača. Dragičević  poručuje da se tokom pritvora pema njemu postupalo korektno, ali i da okupljanje na Trgu već večeras nastavlja.

“Trg Davida Dragičevića je javna površina, ovo je moja država, ja sam građanin ove države, iako sam prvi put u 50.godini uhapšen hvala im na tome. Ja idem kod svog djeteta i nemam kome šta prijavljivati. Oni su se ponašali fer i korektno, kako drugačije mogu,” rekao je Dragičević.

Ifet  Feraget, Dragičevićev advokat tvrdi da razloga za hapšenje nije bilo. Uvjerava da se Davor nije odazvao na saslušanje, jer za poziv nije ni znao. Tvrdi i da prijetnje za koje se Davor tereti nisu bile ozbiljne. Sa dokazivanjem istine u slučaju Davida Dragičevića kaže nastavljaju. 

“Davor je saslušan, tužilaštvo je uzelo vrijeme da prouči spis, donijeta je odluka da ne postoji uslovi, dakle razlozi, za njegovo zadržavanje” kaže Feraget.

O svemu su se oglasili i u Okružnom tužilaštvu. Iz izvještaja koji im je dostavljen nakon kriminalističe obrade, kao i iz priloženih dokaza, proizilazi osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti. Nakon ispitivanja postupajućeg tužioca, Davor Dragičević je pušten da se brani sa slobode. Nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora. A dalji tok krivičnog postupka biće nastavljen u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske.  Danas je na slobodu pušten i PDP-ov poslanik Draško Stanivuković, koji je priveden juče. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.