Grupa "Pravda za Davida"

Davor Dragičević najavio veliki skup petog oktobra

  • 25.09.2018. 19:35

Današnji datum koji je pominjan kao rok institucijama RS nije donio ništa novo. Davor Dragičević sa trga je poručio da ne odustaje od velikog skupa petog oktobra. Osim uobičajnih optužbi, večeras je pominjao MZ, DNS i tužbu protiv javnog servisa.

Šta god da se desi u Republici Srpskoj uoči izbora - oni će ipak biti održani, jer njih ne sprovodi vlast u Srpskoj, nego Centralna izborna komisija BiH, ponovio je to u intervjuu za Sputnjik predsjednik Srpske. Poručuje da u slučaju Dragičević i dalje vjeruje institucijama.

"Ovo će ovdje da riješe zakoni, odnosno institucije. Institucije to rade, adresa za to je Tužilaštvo Republike Srpske, ne Milorad Dodik ili Željka Cvijanović ili bilo koja politička institucija", kaže Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Dok predsjednik priča o institucijama, ministar bezbjednosti slučaj Dragičević dovodi u usku vezu sa izborima. Potvrdio je tako da slučaj ima veze sa politikom.

"To je jako blisko sa izborima, sve je uzburkao taj događaj, pa može da utiče na izborni proces. Možda i na izborno opredjeljenje građana. Svakome bi bilo u interesu da se to završi i da se riješi taj slučaj", kaže Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

Politika, tačnije političari - oni opozicioni, na trgu su već odavno. Lider SDS-a Vukota Govedarica osvanuo je na fotografji na društvenim mrežama. Kasno sinoć pridružio se okupljenim članovima grupe "Pravda za Davida". Istovremeno, starješine VRS poručuju da niko nema pravo da uzima pravdu u svoje ruke, niti da ometa izborni proces.

"Osuđujemo navodne najave petog oktobra i nasilnog preuzimanja navodne pravde u ruke", poručuju starješine.

Organizacija starješina je osudila i, kako kažu, beskrupulozne napade na račun ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača. Za optužbe da je, navodno, "klao po ratištima", naglašavaju da su sramne.