Udruženje "Čast otadžbine"

Davor Dragičević da odgovara za ugrožavanje bezbjednosti

  • 03.01.2019. 15:09

Udruženje "Čast otadžbine" poručilo je Davoru Dragičeviću da mora odgovarati za ugrožavanje bezbjednosti u Republici Srpskoj i da je vrijeme da se prestane igrati nervima i osjećanjima ljudi kojima je Srpska u srcu, posebno kada su njegovi, kako je naveo, saborci javno priznali da su pripremali državni udar u Banjaluci.

"Svi koji ponovo pokušaju srušiti Republiku Srpsku moraju znati da 150.000 boraca, stvaralaca Republike Srpske, neće nemo posmatrati rušenje svog najvećeg dela - stvaranje srpske države zapadno od Drine. Mi to moramo činiti zarad 23.000 naših saboraca koji su ugradili živote u temelje najmlađe srpske države", poručili su iz Udruženja. 

Oni naglašavaju da srpski narod sa ove strane Drine, uz podršku svojih saveznika, srpsko nacionalno pitanje mora rješavati zajedno sa Srbijom, jer, kako ocjenjuju, nema rješenja pitanja Kosova bez rješenja Republike Srpske. 

"Republici Srpskoj nema života u državnoj zajednici BiH. Bošnjačko rukovodstvo u Sarajevu patološki mrzi srpski narod i Republiku Srpsku, bojkotuju srpskog člana Predsjedništva BiH, neće da formiraju Savjet ministara, ucjenjuju izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara dok Srbi ne potpišu pristanak ulaska Srpske u NATO", navedeno je u saopštenju. 

Iz Udruženja ukazuju da Bošnjaci neumorno stvaraju bošnjačku vojsku, formiraju i obučavaju paravojne jedinice i stalno prijete nekim novim ratom. 

"Srpska je, već poodavno, poslije izbora formirala sve institucije. Ako bošnjačko rukovodstvo nastavi sa ovakvom politikom mnogo je razloga da Srpska raspiše referendum za nezavisnost. Nadamo se da je poslije ovih događaja svima jasno da je suština aktivnosti velikih sila Zapada rastakanje Srbije, prevođenje Republike Srpske u unitarnu BiH i zatiranje srpske nacije", poručili su iz Udruženja. 

Oni su iskazali uvjerenje da će narod Krajine, po ko zna koji put, pokazati patriotizam i reći ne neprijateljima Republike Srpske. 

U saopštenju se navodi da je pokret "Pravda za Davida" od "početka bio politički pokret kojim rukovode MI6 i CIA, a da su posebno bile aktivne ambasade SAD i Velike Engleske". 

"Zato tužilaštvo u Republici Srpskoj i MUP Republike Srpske ne smije više praviti greške i tolerisati antidržavne aktivnosti rušiocima Republike Srpske u ime `demokratije i humanizma`, a političke stranke imaju mogućnost da preuzmu vlast pobjedom na izborima, a ne haosom na ulicama", naglašeno je u saopštenju. 

Iz Udruženja podsjećaju da su od početka ukazivali da "lideri SDS-a i PDP-a, Vukota Govedarica i Branislav Borenović, i njihovi saborci Mladen Ivanić, Mirko Šarović, Dragan Mektić, Aleksandra Pandurević, otvoreno rade na izdaji interesa Republike Srpske". 

"Organizovali su i vode specijalni rat protiv Republike Srpske čiji je krajnji cilj državni udar. Dokle su dogurali u izdaji govori obraćanje njihovog aktiviste i saborca Njegoša Tomića preko društvenih mreža koji do detalja objašnjava ulogu /poslanika Draška/Stanivukovića u organizovanju državnog udara, dok Željko Dabić otkriva ko je učestvovao u pripremi demonstracija u kući Stanivukovića. Davor Dragičević se nalazi na nepoznatoj lokaciji i nudi predaju, uz uslov da ne bude uhapšen", podsjetili su iz Udruženja. 
 

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија