Od 10. do 24. oktobra

"Dani Srbije u Srpskoj"

16:01, 26.09.2019.
Izvor: Srna
Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić izjavio je danas Srni da će od 10. do 24. oktobra biti održana manifestacija "Dani Srbije u Srpskoj", ocijenivši da je to nastavak dobre i plodonosne saradnje između Srbije i Republike Srpske u svim segmentima.

"Ovog puta tema je kultura i Srbija će se Srpskoj predstaviti sa osam izrazito vrednih kulturnih događaja u nekoliko gradova", istakao je Nikolić.

"Dani Srbije u Srpskoj" biće svečano otvoreni 10. oktobra u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci predstavom "Ko to tamo peva", koju će odigrati glumci Narodnog pozorišta iz Beograda.

Program će biti nastavljen 11. oktobra koncertom Kvarteta Beogradske filharmonije u Domu kulture u Bratuncu, dok je dan kasnije predviđen nastup Ansambla narodnih igara i pesama Kosova i Metonije "Venac", koji će nastupiti u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju.

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metonije "Venac" nastupiće 13. oktobra u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, a istog dana u Kulturnom centru u Trebinju biće održan koncert Kvarteta Beogradske filharmonije.

"Dani Srbije u Srpskoj" biće nastavljeni 16. oktobra koncertom Srbskih pravoslavnih pojaca u Kulturnom centru Trebinje, a 18. oktobra isti koncert biće održan i u Centru za kulturu Semberija u Bijeljini.

Završni čin manifestacije biće u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci gdje će 24. oktobra biti otvorena izložba Galerije Matice Srpske – "Evropski fenomeni".

Organizatori "Dana Srbije u Srpskoj" su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije uz podršku Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci.