Nakon 23 godine

Drvar proslavlja Dan opštine VIDEO

  • 27.07.2018. 08:09

Prvi put nakon 23 godine Drvar opet proslavlja 27.juli kao svoj dan opštine. 

Predsjednik Opstinskog vijeća Drvar Nikica Bosnić istakao je na svečanoj sjednici značaj vraćanja ovog datuma Danu opštine. 

On je prisutne odbornike i goste upoznao sa procedurom ponovnog vraćanja 27.julu, jer je to dan na koji su svi Drvarčani ponosni. 

Nakon svečane sjednice opštinske vlasti Drvara, pojedini kantonalni ministri iz reda SNSD-a, predstavnici SUBNOR-a, boračke organizacije i političkih stranaka položili su vijence na Spomen obilježje palim borcima iz II Svjetskog rata koji je porušen poslije Dejtona od strane hrvatskih snaga.

Vijenci su položeni na mjestu porušenog Spomenika žrtvama fašističkog terora.

Načelnik opštine Goran Broćeta je ocijenio da su Spomenik žrtvama fašističkog terora u Drvaru 1996. godine porušili neinformisani ljudi, koji su vjerovatno mislili da je to simbol srpstva.

"To je jedan od najznačajnijih datuma za Drvar, koji ima zlatnu istoriju u Drugom svjetskom ratu. To je istorija koju su ispisali naši preci", dodao je on. 

 On je poručio da će taj spomenik u narednom periodu biti obnovljen. 

Broćeta je pozvao okupljene da večeras u 18.00 časova u Domu kulture u Drvaru prisustvuju svečanoj akademiji povodom Dana opštine. 

Očekuje se da će se na svečanoj akademiji okupljenima obratiti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kome će biti uručeno priznanje počasnog građanina, a prisustvovaće i poslanik u parlamentu BiH Nikola Špirić. 

Dana 27. jula 1941. godine u Drvaru je počeo ustanak naroda protiv fašističkih okupatora, koji se proširio na susjedne teritorije.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.